BLOG

ROOTS Online!

31 mrt 2020, Posted by rootsdancestudio in Nieuws

Beste ouders en leerlingen,

Waar we gehoopt hadden om vanaf 6 april weer samen met jullie de dansstudio op zijn kop te zetten, komen we helaas bij jullie met spijtig nieuws.

Veel van jullie zullen vandaag tijdens de persconferentie al gehoord hebben dat de huidige maatregelen helaas verlengd worden tot en met de meivakantie (onze meivakantie duurt tot maandag 4 mei). Dit betekent dat ook wij onze deuren nog niet kunnen openen. Een stekende pijn in mijn danshart, omdat ik weet dat zo veel van jullie juist een uitvlucht kunnen vinden in dans. Een manier om even alles te vergeten, te ontspannen, gevoelens te uiten en energie kwijt te kunnen. Iets wat op dit moment hard nodig is. Dit geldt voor de leerlingen die bijna iedere dag onze deuren plat liepen, maar ook voor de leerlingen die de hele week uitkeken naar dat ene uurtje waarin ze meer over hun passie konden leren, omringd door alle dansvrienden/vriendinnen. Te zeggen dat ik de gevulde studios, de drukte van oefenende kinderen bovenaan de trap en de blije rode gezichten na de les mis is een understatement.

Waar ik ontzettend veel kracht en energie uit put is al jullie support. De ROOTS-familie is sterker dan ooit. Via deze weg wil ik dan ook mijn dank uitspreken voor een ieder die mij een berichtje heeft gestuurd, nog wat merchandise heeft ingeslagen en het lesabonnement door laat lopen. Door jullie kunnen we ons hoofd boven water houden. En met die kracht en energie gaan wij door met waar wij goed in zijn: jullie al dansend in beweging krijgen! We gaan zorgen voor de ontspanning, de uitlaatklep en de danstechnische uitdagingen. Als jullie niet naar ROOTS kunnen komen, dan komt ROOTS naar jullie!

Samen met alle docenten hebben we een lespakket ontwikkelt om jullie wekelijks te voorzien van digitale (dans)content tot we weer open mogen. Alle docenten maken filmpjes waarin jullie uitgedaagd worden: een fijne opwarming, choreografieën om thuis aan te leren, danstechnische oefeningen om aan je techniek te werken, stretch-oefeningen en ga zo maar door. Iedere week komt er content in jouw eigen dansstijl online waar je thuis mee aan de slag kunt.

Hoe gaan we dit doen?

We gaan ons huidige YouTube kanaal nieuw leven inblazen! Er komt vanaf maandag 6 april een playlist speciaal voor leerlingen met videos van de verschillende danslessen genaamd: ROOTS Online! Dit betekent dat jullie op dit moment allemaal zijn ge-upgrade naar een ROOTS Unlimited abonnement en toegang krijgen tot álle danslessen van ROOTS. Breakdance-moves om thuis te trainen, dansspelletjes voor het hele gezin, een goede work-out om even stoom af te blazen, een snelle Hiphop choreo om je energie kwijt te kunnen of oefeningen in Klassiek en Modern om technisch sterker te worden: alles komt aan bod! 

Uiteraard is het voor onze docenten niet mogelijk om een hele dansles van 60 minuten online te zetten, maar we zorgen voor genoeg materiaal om in ieder geval weer even mee vooruit te kunnen. Verder liggen de dansniveaus in veel lessen wat verder uit elkaar, dus ook hier zal het niet altijd makkelijk zijn om iedereen van de juiste content te voorzien. We gaan echter ons uiterste best doen en zorgen voor een gepaste uitdaging voor iedereen. Voor de peuters/kleuters zorgen we voor leuke dansjes voor het hele gezin, de kids en tieners worden flink uitgedaagd en ook alle volwassenen krijgen fijne work-outs voor thuis. Dit is net zo nieuw voor ons als voor jullie, dus mochten jullie gaandeweg nog tips of feedback hebben, stuur het vooral door! 

Het lesabonnement loopt daarmee door tot aan de zomervakantie. We hopen vanaf maandag 4 mei (na de meivakantie) onze deuren weer te mogen openen om in ieder geval de laatste twee maanden voor de zomervakantie zoals gepland op de normale manier in de studios te dansen. Mochten de maatregelen verlengd worden, dan blijven wij uiteraard onze online danslessen aanbieden. Onze zomervakantie start – als de planning blijft zoals deze nu is – vanaf maandag 6 juli. Hoe we er tegen die tijd voor staan is nog koffiedik kijken, we zijn nog aan het kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we hier invulling aan gaan geven. Dat hangt helemaal af van de situatie tegen die tijd. We gaan er in ieder geval het beste van maken met elkaar! 

Naast de playlist met online danslessen creëren we ook een playlist voor alle ROOTS Dance Challenge videos op YouTube. Deze challenge houdt in dat alle leerlingen en docenten van ROOTS gevraagd worden om – in de veiligheid van hun eigen huis – een eigen choreografie te maken op een zelfgekozen muzieknummer van ongeveer 30 seconden tot maximaal 1 minuut en deze te filmen. Als je deze video dan op Instagram of Facebook plaatst en ons tagt (@rootsdancestudio en #rootsdancechallenge) of de video doorstuurt naar 06-51946952, dan kunnen wij jullie videos delen. Zo kan iedereen thuis elkaars choreografieën aanleren. Op dit moment zijn deze alleen op ons Instagram en Facebook account te vinden, maar vanaf maandag 6 april zullen we deze videos ook op YouTube plaatsen. Wil je nog een video maken? De challenge loopt nog steeds, dus maak er wat moois van en stuur hem door! Volg ons op Youtube, Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven en alle ROOTS Dance Challenge videos te zien.

Vanzelfsprekend zullen de optredens op Koningsdag en de eindvoorstelling op 4 juli helaas niet door gaan. Ik heb het theater gevraagd naar de mogelijkheden voor de eindvoorstelling, hierover later meer!

Mochten jullie nog vragen hebben, dan ben ik te bereiken via info@rootsdancestudio.nl.

Veel liefs,

Karen