BLOG

EINDVOORSTELLING “DANS IS…” EEN GROOT SUCCES!

15 jun 2016, Posted by rootsdancestudio in Nieuws

Voor een volledig uitverkochte Schouwburg De Nieuwe Doelen lieten alle groepen van ROOTS Dance Studio afgelopen zaterdag 11 juni het achterste van hun tong zien tijdens een spetterende eindvoorstelling. Alle leerlingen stonden hierbij centraal, niet alleen in hun optredens maar ook met hun persoonlijke (dans)verhaal.

,,Dans is zoveel meer dan één keer in de week naar de les komen of danspasjes aanleren. Dans is jezelf ontdekken en ontwikkelen. Dans is trots zijn op wie je bent en het beste uit jezelf halen. Dit hebben onze leerlingen meer dan bewezen.”

Ons doel was een boeiende show neer te zetten voor het hele publiek, van begin tot eind. Daarom hebben we ervoor gekozen alles vloeiend achter elkaar door te laten lopen. Alle dansstijlen (Hiphop, Breakdance, Modern, Dance Fit, Kids Dance, Dancehall en Popping) kwamen aan bod, ieder met een eigen choreografie. Naast de dansoptredens kon het publiek genieten van beeldmateriaal, waarin leerlingen antwoord gaven op de vraag wat dans voor hen betekent. Hierbij kwamen de mooiste verhalen naar boven. Ik weet zeker dat veel ouders dit nog nooit eerder gehoord hebben van hun zoon/dochter!”. Van een jonge stoere meid die toegeeft dat ze eigenlijk van haar ouders op dansen moest – maar het gelukkig heel leuk is gaan vinden – tot een gepassioneerde tiener die zegt dat ze door dans een stuk zelf zekerder is geworden.

Het was een rollercoaster van emoties voor het publiek in de zaal. Van een innemend optreden van de allerkleinsten, naar een spectaculaire afsluiter van de Hiphop Gevorderd groep. Iedereen kon zich van zijn of haar beste kant laten zien. ,,Na afloop hebben we nog met een hoop ouders gesproken. Zo fijn om te horen dat onze visie van de dansstudio voor veel ouders heel helder naar voren is gekomen. Iedereen is uniek en iedereen mag zichzelf zijn. Ook hebben we vaak het woord “thuis-gevoel” gehoord. Dat doet ons goed. Het voelt met recht als één grote dansfamilie!”