BLOG

5 REDENEN WAAROM JE MOET GAAN DANSEN!

07 nov 2016, Posted by rootsdancestudio in Nieuws

Dat dansen leuk is, dat weten we allemaal. Iedereen kan dansen en je hoeft er echt geen ster in te zijn. Maar dansen is niet alleen leuk, het heeft nog veel meer voordelen. Heb je altijd al willen dansen, maar de stap nog niet durven zetten? Lees dan snel deze blog en overtuig jezelf!

 

  1. Dansen is goed voor je lichaam.

Een belangrijk effect dat dansen op het lichaam heeft is gewichtsverlies. Een danser verbrandt net zoveel calorieën als iemand die zwemt, wandelt of fietst.

Daarbij is het een goede cardio-oefening waardoor je je snel fit gaat voelen. De cardio-oefeningen zorgen ervoor dat de bloeddruk afneemt en de kans op een hartaanval verkleint. Je kunt dus met een gerust hart op de dansvloer gaan staan!

Nog een groot voordeel van dansen is dat je sneller een goede conditie opbouwt dan je denkt. Kortom, dansen is een goede work-out die je energie geeft en je kracht en uithoudingsvermogen verbetert.

 

  1. Dansen is goed voor je hersenen.

Ten eerste maakt dansen je slimmer. De essentie van intelligentie is snel beslissingen kunnen maken. Om je reactie scherp te houden, kun je jezelf trainen in snelle keuzes maken. Dansen is hier een ideale activiteit voor. Bij dansen moet je namelijk door de snelle bewegingen snel keuzes kunnen maken.

Ook boost dansen je geheugen. Nieuwe dingen leren, wat je tijdens het dansen continu doet, zorgt ervoor dat je meer zenuwbanen in je hersenen aanmaakt, waardoor je ook meer zenuwbanen overhoudt als andere door ouderdom sterven.

 

  1. Dansen vermindert stress en maakt je gelukkiger.

Dansen is een anti-stressmiddel. Als je danst wordt er endorfine aangemaakt. Een stofje dat ervoor zorgt dat je je blij en gelukkig gaat voelen. Daarbij neemt het stresshormoon cortisol tijdens het dansen af. Muziek speelt hierbij een grote rol. Doordat je zo gefocust bent op het ritme van de muziek heb je geen tijd om stil te staan bij problemen. Oftewel, door vaak te dansen zal je meer ontspannen en gelukkiger worden.

 

  1. Dansen vergroot het zelfvertrouwen.

Dansen doet een beroep op je persoonlijkheid. Je zelfvertrouwen groeit naarmate je daarmee oefent. Door vaker te dansen zal je tevredener worden en meer op de voorgrond durven te trainen. Daarbij leer je door samen te dansen meer respect te hebben voor elkaar en je grenzen beter aan te geven.

 

  1. Dansen brengt je in contact met anderen.

Overal ter wereld wordt er gedanst. Dansen is een hele sociale gebeurtenis en over het algemeen een gezellige aangelegenheid. Iedereen deelt dezelfde passie wat ervoor zorgt dat er makkelijker contact gelegd wordt. Een dansles is een ideale mix tussen danspasjes leren, lachen en het samen naar je zin hebben. Het samen genieten brengt je dichter bij elkaar!

 

Kortom, genoeg redenen om te gaan dansen. Twijfel je nog steeds? Schrijf je dan eens in voor een GRATIS proefles bij ROOTS Dance Studio!